Министарство одбране: Успешна вежба срских и руских пилота

БЕОГРАД:  Министар одбране Србије Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић присуствовали су данас завршној анализи међународне летно-тактичке вежбе "БАРС 2018" у којој су учествовали пилоти српског и руског војног ваздухопловства.
Uspešna vežba srskih i ruskih pilota Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Руководилац вежбе, командант 204. ваздухопловне бригаде, бригадни генерал Жељко Билић, у присуству команданта РВ и ПВО, генерал-мајора Душка Жарковића, известио је министра одбране и начелника Генералштаба да је вежба успешно изведена и да је остварила свој циљ, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Министар Вулин, у разговору с пилотима који су учествовали на вежби, рекао је да је ова вежба највиши облик сарадње ваздухопловстава Србије и Русије која су показала колико су спремна и способна.

"Поносни смо на наше пилоте и њихову храброст коју су показали у најтежим тренуцима када су бранили своју земљу. Руски пилоти су имали част да лете са српским пилотима који су бранили Србију 1999. године и надам се да су и они имали шта да науче од нас", истакао је министар Вулин.

Он је додао да је предвиђено проширење вежбе и да ће министру одбране Руске Федерације Сергеју Шојгуу предложити да се следеће године у вежбу укључе и хеликоптери Ми 35.

"Поносни смо на наше пријатељство, поносни смо на братство авијатичара Србије и Русије", рекао је мистар Вулин, истакавш да су руски пилоти увек добродошли у Србију, не зато што је то неко наредио, већ зато што грађани Србије тако осећају.

Начелник Генералштаба, генерал Мојсиловић, вежбу је оценио највишом оценом, истакавши да су вежбовне активности улагање у побољшање оперативних способности Војске Србије и захвалио је пилотима што је вежбом остварени сви планирани циљеви. 

Он је руским пилотима посебно захвалио што су своје знање и искуство делили са српским пилотима и поручио да су увек добродошли у Србију, додаје се у саопштењу српског Министарства одбране.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести