На Технолошком факултету УНС-а: ФЕМС дан 2018

НОВИ САД: Технолошки факултет Универзитета у Новом Саду биће у петак домаћин симпозијума Федерације европских микробиолошких друштва.
tehnoloski fakultet
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Прва стручна активност ове врсте у Србији под називом ФЕМС дан 2018. окупиће више од 100 стручњака из земље и региона, а резултат је дугогодишње успешне сарадње Удружења микробиолога Србије са ФЕМС-ом.

Овај догађај је јединствена прилика да се на истом месту нађу еминентни стручњаци и млади истраживачи из различитих области микробиологије и поделе своје искуство и знање, каже редовни професор Технолошког факултета УНС-а др Синиша Марков.

Како је професор даље најавио, почасни гост ће бити професор др Васо Талески, члан борда директора ФЕМС-а одговоран за доделу грантова и организацију међународних конференцијских манифестација, који ће говорити о  акутелностима у раду ове организације и планираним смерницама њеног даљег развоја.

На симпозијуму ће предавања одржати млади научници ,ранији стипендисти ФЕМС-а, који данас припадају групи већ афирмисаних младих научника из водећих научних институција у земљи и региону.

Д. Д.

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести