ПМФ у Новом Саду: У току припремна настава из биологије

НОВИ САД: На Департману за биологију и екологију Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду у току је бесплатна припремна настава, која је намењена свим ученицима који ће за пријемни испит на факултетима у Србији полагати тест из биологије.
Učionica Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Настава обухвата садржаје који су обрађени у гимназијским уyбеницима биологије за природно-математички смер, а које је издао Завод за издавање уyбеника из Београда.

Циљ припремне наставе је да припреми будуће студенте не само за полагање пријемног испита, већ и за савладавање наставе из биологије и/или биологији сродних предмета на студијама.

Настава је организована по целинама које су обрађиване у оквиру предмета биологија од првог до четвртог разреда. Сваку од области презентују наставници и сарадници Департмана за биологију и екологију уз савремени приступ настави. Часови су замишљени као интерактивна настава уз коришћење адекватне опреме.

Припремна настава се одржава у периоду од 23. фебруара до 22. јуна и обухвата 68 школских часова, суботом: од 10 до 11.30 часова, предавања у трајању од два часа, од 11.30 до 12 часова је пауза, а од12 до 13.30 часова следе предавања у трајању од два часа.

Настава се реализује у Амфитеатру 1 Департмана за биологију и екологију, Трг Доситеја Обрадовића 2, Нови Сад.

По завршетку предавања из појединих области, биће организовано тестирање, анализа теста и израда мапа ума које ће полазницима олакшати понављање обрађеног градива. Такође, по завршетку читавог циклуса припреме, биће организовано завршно тестирање које обухвата комплетно градиво биологије.

Од полазника се очекује да имају уџбенике из којих се настава изводи, свеске и прибор за писање.

Више информација можете добити од проф. Зоране Бановачки 063/71.50.391 и на линку: http://www.dbe.uns.ac.rs/files/529/pripremna_nastava_iz_biologije_2019.pdf

В.Ц.

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести