Вучевић и Гашић кренули у Нови Пазар, проглашена ванредна ситуација

БЕОГРАД/НОВИ ПАЗАР/ПРИЈЕПОЉЕ: Министар одбране Милош Вучевић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић кренули су данас у Нови Пазар, где је, због обилне кише која без престанка пада, драстично порастао водостај Рашке, Јошанице и Трнавице, потврђено је Тан‌југу у Министарству одбране и МУП-у.
1
Фото: Танјуг/Александар Нићифоровић

Претходно је председник Србије Александар Вучић, као врховни командант Војске Србије, издао наређење да се припадници Војске ангажују у помоћи грађанима Новог Пазара и Тутина у борби против водене стихије.

Председник Вучић је рекао да ће држава да уради све како би грађани Новог Пазара и Тутина и њихова имовина били заштићени, као и да ће помоћи у отклањању последица временске непогоде, саопштила је прес служба председника.

У Новом Пазару је уведена ванредна одбрана од поплава.

Пузовић: Ситуација у Тутину најтежа, потоци прелазе у бујице

Ванредна ситуација због поплава проглашена је у Тутину и тамо је ситуација најтежа, рекао је данас директор ЈВП "Србијаводе" Горан Пузовић, наводећи да су се и мањи потоци претворили у бујице.

Ситуација је најтежа у Тутину где су сви водостаји другог реда, они мали невидљиви потоци, због обилних падавина постали озбиљне бујице које су угрозиле поједине куће и делове инфраструктуре, рекао је Пузовић за Радио Београд 1.

Ванредна одбрана од поплава је у Новом Пазару и у сливовима река Ибар, Љубовиђа и Колубара, рекао је Пузовић и навео да је на Лиму тренутно на снази редовна одбрана од поплава, али се очекује да се до вечерас прогласи и ванредна.

Казао је да су све службе "Србијаводе" на терену, да је стална комуникација са Сектором за ванредне ситуације, као и са свим представницима локалних саомуправа.

У Пријепољу набујали Лим прети да се излије

 Због обилне кише, која је током протекла 24 сата захватила Пријепоље и север Црне Горе, дошло је до наглог пораста водостаја Лима, који преПти да се излије из корита.
 

Набујала река однела је део металне ограде спортских терена “Орси” у Шарампову, на улазу у Пријепоље, преносе Новости.

Председник општине Владимир Бабић изјавио је да је Лим још није излио, али да његов водостај рапидно расте из сата у сат.

"Сваког сата водостај Лима расте за 15 центиметара. Вода стиже из Црне Горе, јер су и код њих биле велике падавине. На сву срећу киша је престала да пада, па пратимо стање на терену", навео је Бабић.

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести