Универзитет у Новом Саду: Најбољим академцима 61 стипендија

НОВИ САД: На свечаности у Ректорату Универзитета у Новом Саду су додељени сертификати стипендистима Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника УНС-а у школској 2017/2018. години.
stipendisti uns
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

За минулу школску годину Фонд је доделио укупно 61 стипендију, с месечним износом од 17.000 динара у области природно-математичких, техничких, пољопривредних, технолошких, медицинских, економских, правних и хуманистичких наука, као и у области уметности, спорта и интердисциплинарних студија.

За минулих четврт века Фонд је доделио укупно 1.160 стипендија за студије 11 научних им уметничких области, и оне су важан подстрех добрим и даровитим студентима, рекла је проректорка УНС-а професорка др Биљана Абрамовић.

Како је додала, зато се надају да ће у наредним годинама успети да обезбеде више донатора јер сваке године на Конкурс Фонда пријави се и по два, три пута више кандидата него што могу да обезбеде стипендија.

По речима председника Савета Фонда професора др Синише Маркова, уручивање сертификата новим стипендистима једна је од најлепших професорских обавеза јер је то награда студентској елити за оно што су у току школовања показали.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

У овој животној етапи ви сте показали да можете да досегнете веома високе домете, а ја вам желим да као стипедисти и завршите школовање и да успешни будете и у осталим животним етапама, рекао је др Марков, обраћајући се новим стипендистима УНС-а.

За студенткињу прве године мастер студија на Факултету техничких наука Милену Ниновић рад и труд на студијама били су мали кораци ка савладавању будућег позива, а ова стипендија потврда је да се такав однос исплати.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Конкурс у октобру

Конкурс за доделу стипендија Фонд расписује сваке године у октобру, а право да конкуришу имају редовни студенти треће године трогодишњих, треће и четврте године четворогодишњих академских студија, последње три године интегрисаних студија које се организују у оквиру основних и мастер академских студија и студенти мастер академских студија УНС-а с просечном оценом најмање девет.


Фонд за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета у Новом Саду основан је 1992. године, с циљем да систематски и организовано подстиче развој младих људи у свим образовно начним и образовно уметничким пољима. Средства за рад Фонда обезбеђују, како факултети УНС-а, тако и институције ван њега и индивидуални донатори. За доделу стипендија у школској 2017/18. школској години Фонд су, ван Универзитета, подржали Покрајински секретаријат за високо образовање и научно истраживачку делатност, Град Нови Сад, НИС а.д, ДДОР Нови Сад и Јавно комунално предузеће “Информатика”.

Д. Девечерски

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести