УНС: Уручена признања “Др Зоран Ђинђић” младим научницима

НОВИ САД: Престижно признање “Др Зоран Ђинђић”, које се у Војводини додељује младим научницима и истраживачима, петнаести пут за редом, уручено је у амфитеатру Централне згради Универзитета у Новом Саду.
dr zoran djindjic
Фото: vojvodina.gov.rs

Генерални покровитељ награда је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, а организатор манифестације је Универзитет у Новом Саду.

Овогодишњи носилац престижног признања “Др Зоран Ђинђић” за најуспешнијег младог научника и истраживача из АП Војводине је др Вељко Јовановић с Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду. Награду која се састоји од свечане повеље и новчаног дела од милион динара уручио је проф. др Вукашин Павловић, члан Управног одбора Фондације др Зоран Ђинђић, који је том приликом захвалио академској заједници Универзитета у Новом Саду на томе што чува сећање на убијеног премијера.

Признање за најбољи дипломски рад, завршни рад на мастер академским студијама или магистарски рад из филозофских и социолошких наука, припало је ове године Мирослави Одаловићу са Филозофског факултета Универзитета у Нишу, за мастер рад под називом: „Проблем интерпретације појма генија у Критици моћи суђења Имануела Канта“.

Награду која се састоји од свечане повеље и новчаног дела од три стотине хиљада динара, уручио је покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић.

Др Зорана Ђинђића можемо изгубити поново, ако не чујемо долазеће генерације и њихову потребу да мењају друштво - његове материјалне, али и моралне вредности. Гледајућу све вас, посебно оне најбоље међу вама, пред собом видим истину која Зоранову жртву чини смисленом, а његове речи преточене у дело – „Не може да се промени Србија, а да сви останемо непромењени. Да би се променила Србија, свако од нас мора помало да се промени, у свом приступу проблемима, у свом менталитету, у својим радним навикама, јер Србија - то је збир свих нас“. Таквима се данас клањамо, лауреатима, члановима жирија, али и свима вама који живите и стварате уз Зоранове идеје. Хвала вам што сећањем на др Зорана Ђинђића славимо бољу Србију, Србију која се мења, овим речима секретар Милошевић поздравио је награђене лауреате.

Фото: vojvodina.gov.rs

Ове године додељена је по трећи пут и Специјална награда „Др Зоран Ђинђић“ за младог научника и истраживача за посебан допринос у науци у 2018. години др Марији Лесјак с Природно-математичког факултета. Награду, која износи сто хиљада динара уручио је председник Одбора Фонда „Др Зоран Ђинђић“, проф. др Сергеј Остојић.

Најбољи студент Универзитета у Новом Саду у 2017/2018. години је Миљана Биговић, студенткиња Правног факултета, која је завршила основне академске студије Права – Смер унутрашњих послова, с укупном просечном оценом 10.

Награду, која се састоји од свечане повеље и новчаног дела од две стотине хиљада динара, уручила је проректор за наставу, проф. др Сања Подунавац-Кузмановић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Свечаности поводом доделе награда „Др Зоран Ђинђић“ присуствовали су председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и Михаљ Њилаш, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

EUR/RSD 117.9389
Најновије вести