Велика врућина, црвени метео аларм

НОВИ САД: Велика врућина и сунчано у првом делу дана. Поподне долази до развоја облака који се премештају са запада и могу условити краткотрајне локалне пљускове. Ветар умерен југоисточни. Притисак мало испод нормале. Температура од 23 до 39 степена.
pas vrucina
Фото: pixabay.com

ВОЈВОДИНА: Претежно сунчано и велика врућина. Поподне следи развој облака који долазе са запада и који ће условити краткотрајне локалне пљускове касније поподне. Ветар умерен југоисточни, у јужном Банату појачан. То ће бити врло топао ветар и неће пуно допринети смањењу осећаја топлоте. Крајем дана ветар у слабљењу. Притисак мало испод нормале. Температура од 20 до 40 степени у Панчеву.


РХМЗ: Црвени метео аларм за већи део Србије

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ), због високих температура, објавио је за Београд црвени и жути метео аларм, а црвени метео аларм за Шумадију, Поморавље и југоисточну и југозападну Србију, као и за Косово и Метохију.

На подручју Србије данас ће бити веома топло време са највишом температуром од 35 до 38 степени Целзијуса, а локално и до 40 степени Целзијуса.

На подручју Београда максимална температура биће око 38 степени Целзијуса.

Веома топло време сутра ће се задржати на југу и истоку Србије.


СРБИЈА: Претежно сунчано и велика врућина. Поподне следи развој облака на западу и северу Србије који ће условити краткотрајне локалне пљускове касније поподне и крајем дана на том подручју. На истоку и југу Србије остаје сунчано. Ветар умерен југоисточни у Поморављу и Подунављу појачан. То ће бити врло топао ветар и неће пуно допринети смањењу осећаја топлоте. Притисак мало испод нормале. Температура од 18 до 41 степен.

Време наредних дана: У четвртак сунчано и свега неколико степени мања врућина него у среду уз развој облака поподне и локалне пљускове са грмљавином крајем дана. Ветар слаб до умерен северозападни на западу, а на истоку источни и југоисточни. Притисак испод нормале. У петак и за викенд температура у постепеном паду уз пријатније време, али са повременом кишом и локално обилним пљусковима. Могуће су и локалне непогоде праћене градом.

Биометеоролошка прогноза за Србију: Биометеоролошке прилике ће неповољно утицати на већину хронично оболелих и осетљивих особа, па им се саветује опрез, смањење физичких активности и придржавање савета лекара. Променљиво расположење, поспаност и смањена концентрација су могуће метеоропатске рекције. Препоручује се адекватна заштита од УВ зрачења. У саобраћају је неопходно повећање опрезности.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести