Виши делови Новог Пазара без воде, Лим се излио на три локације

НОВИ ПАЗАР/ПРИЈЕПОЉЕ: Виши делови Новог Пазара, као и станари виших спратова стамбених зграда, остали су без воде, док је у остатку града значајно смањен притисак због великог замућења воде на извору Рашке, јављају локални медији.
p
Фото: Tanjug/ Aleksandar Nićiforović

Директор новопазарског ЈКП “Водовод и канализација” Градимир Недељковић каже да је производња и прерада воде на новом филтерском постројењу прекинута због велике количине блата у сировој води, преноси портал Индексонлајн.

Јединица којом се мери мутноћа је пет, изнад тога је мутна вода. Ми сада добијамо сирову воду са оценом 200, то је буквално блато. Због тога смо искључили ново филтерско постројење и преко њега уопште нема производње воде, навео је Недељковић.

Додаје да дежурне екипе водовода покушавају да оспособе старо постројење, али и да је то ограничено због високе мутноће и чешћег прања филтера.

Објашњава да је простор на извору реке Рашке на Пештеру, одакле се Нови Пазар снабдева водом, у потпуности поплављен.

Требало би да вода почне да се повлачи. Ако то потраје, а надамо се да неће, може доћи до тога да већи део града остане без воде. У том случају, грађанима ћемо обезбедити цистерне са водом, каже Недељковић.

На потезу Рударсрска Ада постављено је око 3.000 џакова, преноси РТС.

Рудари Ибарских рудника, њих 30, пуне џакове песком и постављају насип у месту Баљевац у општини Рашка.

Лим се излио на три локације у Пријепољу

Услед обилних падавина, река Лим излила се на три локације у Пријепољу - у Бродареву, Ивању и Залугу.

У Бродареву су поплављени спортски терени и водена стихија прети да угрози Ватрогасни дом, у Ивању се вода излила на локални пут који пролази уз обалу, док је у Залугу поплављено пољопривредно земљиште, преноси Рина.

Због веома неповољне ситуације хитно је заседао Штаб за ванредне ситуације који је, како је рекао председник општине Владимир Бабић, донео одлуку да се забрани прелаз преко висећег моста док се водостај Лима не врати у дозвољене границе.

Забранили смо приступ спортским теренима ОРСИ. Забрањен је пролаз локалним путем уз обалу реке Лим у МЗ Ивање, а пратиће се водостај Лима на магистралом путу у месту Стругови. У Шарампову ће бити настављено постављање запрека, а у Бродареву ће се пратити ситуација у околини Ватрогасног дома, навео је Бабић за Рину.

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести