Вулин: Настављамо успешну сарадњу са НР Кином

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са амбасадорком Кине у Београду Чен Бо о даљим перспективама сарадње, пре свега о започетим пројектима који ће бити настављени по окончању пандемије корона вируса.
vulin
Фото: Tanjug

Како се наводи у саопштењу Министарства унутрашњих послова, међу тим пројектима су заједничке полицијске патроле тог и Министарства јавне безбедности Кине.

Вулин је са амбасадорком Кине разговарао о даљем унапређењу сарадње између две земље у складу са пријатељством и договором председника Србије Александра Вучића и председника Кине Си Ðинпинга, наводи се у саопштењу и додаје да је Вулин захвалио амбасадорки на донацијама које су Кина, а посебно Министарство јавне безбедности упутили МУП-у Србије.

Истакао је да Србија подржава политику Кине и захвалио на снажној подршци коју та земља пружа Србији кад је реч о покушајима такозваног Косова да постане члан Интерпола.

Амбасадорка Кине је истакла да та земља пружа подршку територијалном интегритету Србије.

Вулину је уручила писмо честитке на именовању на нову функцију коју му је упутио саветник министра јавне безбедности Кине Џао Кеџи, а у којем се, додаје се у саопштењу, потврђује челично пријатељство две земље и истиче спремност за наставак успешне сарадње.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести