Вулин: Посао за стално за 195 припадника војног здравства

НОВИ САД: У наредном периоду запослићемо још 195 припадника војног здравства у стални радни однос, изјавио је министар одбране Србије Александар Вулин приликом обиласка Војне болнице Нови Сад.
v
Фото: Tanjug (video)

Како је саопштило Министарство одбране, он је оценио да је војно здравство дало и да даје огроман допринос у борби против ковида-10, али не би било тако спремно и успешно да на његовом развоју и јачању није рађено ових година.

Он је подсетио да је протекле три године, у Војно здравство, у стални радни однос примљено 561 лице, медицинског и немедицинског особља.

Слободно могу да кажем да то није било од давних седамдесетих година, када је формирана Војномедицинска академија, и када је војно здравство добило данашњи облик, рекао је он.

Како је навео у овом тренутку, у војном објекту на Карабурми, лечи се 60 ковид пацијената, од којих је седам на респираторима.

Војно здравство ће дати свој максимални допринос, богатији смо за искуство, у односу на претходна два таласа, опремљени свом потребном техником, имамо довољно лекова и довољно заштитне опреме. Успели смо бар мало да одморимо лекаре и медицинско особље и сада смо спремни на оно што долази, рекао је Вулин.

Управник Војне болнице Нови Сад пуковник Драган Коруга истакао је да је та установа спремна за наредни талас ковида.

Имамо припремљене опрему, лекове за наредних месец и по дана, и надам се да ћемо и предстојећи талас успешно окончати, рекао је Коруга.

У овој болници је до сада 202 пацијента лечено од ковида.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести