За санацију штете на школама и болницама 400 милиона

БЕОГРАД: Влада Србије определила је 400 милиона динара за локалне самоуправе које су претрпеле штете у поплавама и невремену у мају и јуну ове године. 
Vlada Srbije Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Реч је о општинама у којима је била због тога проглашена ванредна ситуација и у којима је ургентно потребно спровођење програма санације или изградње нових објеката јавне намене, пре свега у области образовања, здравства и социјалне заштите.

Влада је ову помоћ регулисала уредбом коју је данас усвојила, а за државни програм обнове комуналне инфраструктуре, мостова, путева другог реда и санације клизишта на појединим путним правцима определила је милијарду и 650 милиона динара (1.650.500.000,00). 

У саопштењу са седнице наводи се да је неопходно да се у што краћем року, преко јединица локалне самноуправе, санирају последице поплавног таласа на објектима за водоснабдевање и канализационој мрежи и нормализује стање на путевима.Влада је данас усвојила и Програм распореда и коришћења средстава за наградни конкурс за наставнике основних школа "Дигитални час" у школској 2018/2019. години. 

Наиме, стратегијом развоја информационог друштва до 2020. године, област е-образовања утврђена је као стратешки приоритет. Након шест спроведених циклуса наградног конкурса "Дигитални час", који је наишао на изузетан одзив код наставника основних школа и постигао позитивне ефекте када је у питању развој савременог информационог друштва, донета је одлука да се настави са овим програмом и за његову реализацију је издвојена су три милиона динара. 

EUR/RSD 118.0594
Најновије вести