Гужве због смене туриста, на прелазима дужа чекања

БЕОГРАД: Због смене туриста овог викенда саобраћај је додатно појачан на аутопутевима ка Бугарској и Северној Македонији, али сада и у супротном смеру ка Хрватској и Мађарској, па су на граничним прелазима задржавања до два сата, а на наплатним станицама код Суботице и Старе Пазове повремено се пролази успорено, саопштио је АМСС.
horgos
Фото: Printscreen/AMSS

Према информацијама Управе граничне полиције на граничном прелазу Хоргош и данас се бележе велике гужве, а задржавања су вишесатна и на изласку из Србије као и на уласку у земљу. За излазак из земље чека се преко три сата, док је за улазак у Србију потребно преко пет сати. Обе међузоне су попуњене, а путници кажу да је веома напорно чекати сатима на овако високим температурама. Гранична полиција и цариници труде се да у што краћем року пропусте што више путника преко граничног прелаза. Путницима су на располагању и алтернативни прелази са Мађарском, али је ситуација готово на свим слична. Сви пунктови за прелазак путника раде пуним капацитетом у оба смера.

Претпоставља се да ће, због летовања и годишњих одмора, слична ситуација на граници бити и током наредних дана.

На Келебији, на улазу, задржавање је око сат, као и на Градини на излазу.

На Прешеву, на излазу, задржавање је око два сата.

На Батровцима на улазу чека се око сат, колико и на Шиду.

На Шпиљанима, на излазу се чека око 40 минута.

Велики број возила очекује се и на аутопуту Милош Велики због тога повремено може бити успореног проласка и на наплатној рампи код Прељине.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП " Путеви Србије" на наплатној станици Прељина - задржавања су око 30 минута, а на Старој Пазови око 15 минута.

Временски услови су прави летњи, а у најтоплијем делу дана не препоручује се вожња уколико није неопходна, указује АМСС.

На Мердару дуге колоне, задржавање и до три сата

На административном прелазу Мердаре стварају се велике гужве, а задржавања су и до три сата.

Како преноси Косово онлајн, гужве су због доласка бројних путника који долазе на Косово, а Мердаре је прелаз који најчешће користе и туристи из Србије који су на летовање кренули у Албанију.

Косовски центар за управљање границама упозорио је у објави на Фејсбуку да су тренутна задржавања на Мердару, у оба правца, до три сата.

Према њиховим наводима, на осталим прелазима према Косову нема дужих задржавања.

EUR/RSD 117.5662
Најновије вести