Аутопут Бар-Бољаре чека кинеске раднике

ПОДГОРИЦА: На изградњу ауто-пута Бар-Бољаре не би требало да утиче то што је за сада одложен повратак кинеских радника у Црну Гору, очекују у Министарству саобраћаја и поморства Црне Горе.
1
Фото: Youtube Printscreen

Начелник Дирекције за одржавање и безбедност путева, Мирослав Машић, рекао је за Радио Слободна Европа да договор предвиђа да постоји више могућности да се обезбеде радници - не само из Кине, већ из Црне Горе, региона или других делова свијета.

“Сада очекујемо да се око 400 њих врати и да предузмемо све могуће мере како би превазишли овај проблем. У сталном смо контакту са Институтом за јавно здравље (ИЈЗ) и Министарством саобраћаја и поморства, тако да ће се ту доносити адекватне одлуке”, каже за РСЕ главни инжењер пројекта изградње аутопута компаније ЦРБЦ Влатко Ћипранић.

Према његовим речима, одлуком кинеских власти је до 19. фебруара забрањено грађанима кинеске провинције Хубеи да напусте земљу. Након тог датума, додаје, када буде извесно што ће бити са том забраном, донеће се одлука како превазићи проблем са радницима.

Према подацима ЦРБЦ, тренутно на изградњи аутопута ради укупно око 1.000 радника, од тога 379 кинеских држављана, а остало су домаћи радници, запослени код подизвођача.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести