ББ: Живо трговање на Мултилатералној трговинској платформи

БЕОГРАД: Тржишна активност на Мултилатералној трговинској платформи (МТП) спасила је данашњи укупан промет на Београдској берзи, будући да је инвестициона активност на Регулисаном тржишту потпуно затајила.
akcije berza pixabay
Фото: pixabay.com

Укупан промет на Берзи износио је 13,6 милиона динара (115,7 хиљада евра).

Индекси су други дан заредом остварили мешовите резултате, при чему је БЕЛЕX15 забележио занемарљиву негативну корекцију и закључио трговање на 752,49 поена, а БЕЛЕXлајн се попео за 0,1 посто, на 1.580,98 поена.

На Регулисаном тржишту је највећи промет имала акција Енергопројект холдинга, у износу од 0,4 милиона динара по непромењеној цени од 380 динара, а толико је износило и трговање акцијама врањског произвођача грејних тела и штедњака, Алфа плама, по цени од 20.700 динара, истој као на претходној трговинској сесији.

Нафтна индустрија Србије је ослабила за 0,8 посто, на 632 динара и испрометована је за 0,3 милиона динара.

Акције других компанија којима се трговало имале су врло слаб учинак.

Знатно боља активност је била на МТП тржишту, где је београдско предузеће за унутрашњу и спољну трговину Технопромет истрговано за 6,2 милиона динара по непромењеној цени од 175 динара.

Солидан промет, вредан 4,9 милиона динара, забележила је акција фабрике јестивог уља и биљних масти Витал из Врбаса по цени од 1.050 динара, за 0,1 посто нижој у односу на раније трговање, док је пољопривредно друштво Омољица ојачало за 2,8 процената, на 2.300 динара, уз реализацију од 1,2 милиона динара.

Учешће страних инвеститора у укупном промету на тржишту акција било је симболично.

На Берзи данас није трговано државним дужничким хартијама.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести