Беч: Преузимање "Сунока" на чекању

БЕЧ:  Аустријски произвођач шећера, скроба и концентрата од воћа „Аграна“ највероватније неће моћи да купи у потпуноти српску компанију „Суноко“, већ ће само 51 одсто, оценио је данас финансијски директор концерна Штефан Битнер.
Šećerana "Sunoko"  Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Он је, представљајући финансијски извештај за првих шест месеци ове године, рекао да  "Аграна" у сегменту шећера намерава да настави да расте у југоисточној Европи, али да је куповина "Сунока" у Србији због питања конкурентности на чекању.

Европска комисија, како је пренео, детаљно разматра овај посао.Највероватније да најпре нећемо у потпуности преузети "Суноко", већ само 51 одсто, објаснио је Битнер."Аграна" је у јулу предала понуду за откуп и две шећеране "Хелиник Шугара" у Србији, који располаже са уделом у тржишту од 30 одсто, али је аустријски концерн од тога одустао, додао је он.

Иначе, "Аграна" је у првој половини пословне године профитирала од високе цене шећера, као и малим залихама у источној Европи, те је удвостручила свој пословни резултат у сегменту шећера на 36,6 милиона евра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести