Бесповратно од 3.000 до 5.000 евра по новом радном месту

Покрајинска влада је определила 350 милиона динара, односно три милиона евра, бесповратно за отварање нових радних места у малим, средњим и великим приватним предузећима.
Pokrajinski sekretar Ognjen Bijelić Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Конкурс ће бити отворен до 1. децембра, а покрајински секретар за регионалну сарадњу, међурегонални развој и локалну самоуправу Огњен Бијелић позива приватне компаније да искористе помоћ Покрајинске владе. 

„Дајемо од 3.000 до 5.000 евра по новом радном месту, у зависности од степена развијености општине у којој је привредно предузеће које конкурише“, каже Бијелић за „Дневник”.“У Војводини има 19 општина у трећој и четвртој категорији развијености. Предузећима у тим општинама из буџетског фонда издвајамо 5.000 евра по радном месту.“

Како наводи, могу конкурисати и страна и домаћа предузећа, али је сада акценат на домаћим привредницима. Услов за учешће на конкурсу је да предузеће отвори најмање десет радних места, а навише 100, и да се уз конкурсну документацију достави банкарска гаранција, чиме Покрајинска влада жели да максимално осигура новац који бесповратно додељује. Услов је такође да радно место које се отвари, буде отворено 36 месеци. 

„То је истовремено и прилика да предузећа пријаве раднике који раде на црно. У плану је да следеће године отворимо конкурсну линију за суфинансирање опреме и хала за ново запошљавање“, додао је Бијелић.

Подсетимо, Секретаријат је управо завршио конкурс за доделу новца општинама и градовима за припрему техничке документације за стратешке пројекте, попут изградње индустријских зона, а завршава конкурс који се односи на суфинансирање израде акционих планова. 

Е. Марјанов

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести