Кинголд напушта Насдак берзу после афере с полугама злата

ПЕКИНГ: Кинеска компанија Кинголд Џуелрипала је за 27 посто на берзи Насдак, након што је фирма саопштила да ће добровољно повучи своје акције са тог тржишта капитала.
berza.jpg
Фото: „Енергопројект холдинг” имао вредност већу од 300 милиона евра, а сада је преузет за око 130 милиона

С данашњим падом, Кинголдове акције којима се тргује на Насдаку изгубиле су скоро 60 посто своје вредности од јуна, када је један кинески пословни медиј објавио извештај у којем тврди да је компанија добијала кредите користећи лажне златне полуге као колатерал, преноси Ројтерс.

У том извештају, председник Кинголда Ђија Џихонг негирао је било какве малверзације.

Компанија није одмах одговорила на данашњи захтев Ројтерса за коментар.

Одлука борда директора о напуштању Насдака резултат је преиспитивања бројних фактора, посебно трошкова и изводљивости сталног усклађивања са Насдаковим листинг захтевима и тренутног финансијског стања компаније, навео је Кинголд у поднеску објављеном на берзи.

Компанија је додала да је од Насдака добила два обавештења, 30. јуна и 2. јула, при чему је у првом писало да није усклађена са захтевима берзе везаним за извештавање, а у другом - да је берза одбацила план који је фирма поднела за усаглашавање са стандардима.

Из Кинголда су навели да се очекује да ће трговање њиховим акцијама бити обустављено од 21. августа, док ће делистирање ступити на снагу 31. августа.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести