Нестле продаје Ципирипи Параћинки

БЕОГРАД: Компанија Нестле у Србији ће крајем другог тромесечја 2018. године потписати споразум о продаји локалног кондиторског бренда ЦИПИРИПИ фабрици "Параћинка", чланици дистрибуцијске групе Силбо.
Cipiripi/Tanjug
Фото: Tanjug

Трансакција, која укључује Ципирипи чоколадне табле и кремове, неће утицати на радна места у компанији Нестле Адриатик и биће реализована након завршетка уобичајених одобрења и завршних услова, саопштено је данас из компаније Нестле.

"Ципирипи има дугу и богату историју, са више од 27 година присуства у Србији и синоним је лепих успомена и детињства. У Параћинки, која је чланица Силбо дистрибуцијске групе, пронашли смо изузетан дом за наш кондиторски бренд ЦИПИРИПИ, у којем ће он даље напредовати", изјавила је Јана Михајлова, регионална директорка тржишта југоисточне Европе компаније Нестлé.

То ће, како додаје, истворемено омогућити компанији Нестле да се више усредсреди на део кондиторског асортимана својих глобално познатих брендова Kit Kat, Lion, Smarties и After eight, код којих је планиран снажан будући раст.

Компанија Нестле је 25 година присутна у Србији, има једну фабрику у Сурчину и запошљава 547 људи.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести