Почело трговање акцијама Финтел енергије на Берзи

БЕОГРАД: На Београдској берзи је почело трговање акцијама компаније Финтел енергија. 
beogradska berza, Tanjug
Фото: Tanjug

Акцијама ове компаније тргује се методом континуираног трговања, а индикативна, односно почетна цена на Берзи данас је била 500 динара по једној акцији. 

Директор Београдске берзе Синиша Крнета изјавио је тим поводом да се први пут после више од 80 година на Београдској берзи чуло берзанско звоно којим је симболично обележен почетак трговања акцијама компаније која је донела храбру одлуку и од приватне компаније постала јавно друштво.

Верујемо да је ово тек почетак изласка већег броја српских компанија на Берзу и стављања тржишта капитала Србије у функцију домаће економије, али и враћање тржишту важности и значаја који му по дефиницији припадају, рекао је Крнета, наводи се у саопштењу Берзе.

Процес Иницијалне јавне понуде акција компаније Финтел енергија завршен је 30. октобра, а у току трајања понуде уписано је преко 1,5 милиона акција, колико је било прописано као минималан праг успешности овог процеса. 

Овим поступком Финтел енергија је прикупила 755,2 милиона динара неопходних за даље пословање и ширење мреже ветропаркова у Србији. 

Директор Финтел енергије, Тицијано Ђованети, изјавио је да је веома задовољан интересовањем инвеститора и њиховим поверењем, те да се нада да ће и трговање акцијама ове компаније на Београдској берзи изазвати исту пажњу.

Акције компаније Финтел Енергија укључене су на Prime Listing Београдске берзе, најквалитетнији сегмент домаћег тржишта капитала. 

Финтел енергија из Београда је ћерка фирме Fintel Energia S.p.A, која је од 2010. листирана на берзи у Милану, делу Лондонске берзе.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести