Трговање акцијама пало, индекси без промене

БЕОГРАД: Трговачки дан на домаћем тржишту акција обележио је пад инвестиционе активности, док су BELEX индекси регистровали занемарљиво кретање у односу на уторак.
beogradska berza
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Укупан промет на трговању износио је 2,0 милиона динара (17,5 хиљада евра).

Индекс најликвиднијих акција BELEX15 се минимално померио навише на 710,02 поена, а BELEXлајн је закључио трговање на 1.515,83 поена, на незнатно нижем нивоу него у уторак.

Добитник дана и најтргованија акција је била Нафтна индустрија Србије. Акција српског нафташа је порасла за 2,2 посто, на 560 динара, а остварила је промет од 1,3 милиона динара.

Преференцијална акција дуванске индустрије "Филип Морис" је такође ојачала, и то за више од пола процента на 6.451 динар, уз реализацију у износу од 0,1 милион динара.

Акције других компанија којима се данас трговало на Опен Маркету имале су врло слаб учинак, а помена је вредан још само резултат пољопривредног друштва Омољица, које је на МТП тржишту забележило промет од приближно 0,3 милиона динара по непромењеној цени од 800 динара по акцији.

Страни инвеститори су у укупном промету на тржишту акција имали удео од 31,04 посто, у куповини 62,08 процента, а у продаји нису учествовали.

На Берзи није трговано државним обвезницама.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести