Брнабић: Чинимо све да унапредимо пословно окружење

КОПАОНИК: Србија ради све како би унапредила пословно окружење и привукла инвеститоре попут "Фолксвагена", изјавила је данас премијерка Ана Брнабић, али није желела да коментарише наводе медија да та немачка компанија планира да дође у Србију. 
brnabic vranje, tanjug
Фото: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / bb
"Имамо светске, реномиране компаније и то смо видели нарочито у последњих пар година и са компанијама као што је ''Cumtobel'' и са ''Континенталом'' и са Центром за истраживање и развој, и са ''НЦР''-ом - кренућемо у изградњу великог кампуса. Такве ствари су референце за све будуће компаније и ја се надам да ће их бити све више, али што се тиче ''Фолксвагена'' немам коментар, то је превише важна инвестиција да би се о томе говорило у медијима", рекла је Брнабић за РТС. 
Србија се, како је нагласила, бави својом економском политиком у структурним реформама.
Премијерка је нагласила да је привреда Србије сада знатно отпорнија на могуће ударе споља и да то показује константан економски раст.
Она се сагласила са критикама да раст није довољно брз како би се више осетио и у стандарду градана.
Председница владе сматра да би раст требало да буде много робуснији, бржи и јачи и да би требало урадити још много тога када је реч о структурним реформама, владавини права и инфраструктурним, капиталним инвестицијама како би раст био одрживији. 
Брнабић је, међутим, подсетила да је Србија прошла кроз изузетно тешке и непопуларне мере фискалне консолидације.
"Данас видимо резултате тих мера у економској стабилности, у повећању плата, у повећању пензија - али не угрожавајући буџет; у рекордном нивоу страних директних инвестиција од 3,5 милијарде у 2018. години. Тако да мислим да смо на правом путу, али и када смо имали те непопуларне, тешке мере фискалне консолидације ми смо и даље имали раст. Мали раст, али раст", указује Брнабић. 
Премијерка је објаснила да је веома тешко остварити раст уз мере штедње какве је Србија имала 2015. и 2016.
"То стварно говори о једној добро промишљеној, озбиљној економској политици. Ако наставимо овако верујем да ће у будућности бити много боље, пре свега зато што у овом тренутку инвестирамо у будућност, пре свега кроз образовање", поручила је Брнабић.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести