Брнабић са Руфом о новом програму са ММФ-ом

БЕОГРАД: Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са шефом Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) за Србију Џејмсом Руфом, са којим је разговарала о новом програму под називом "Тхе Полицy Цоординатион Инструмент", који ће бити потписан са том финансијском институцијом.
1
Фото: Tanjug

Брнабић и Руф су се сагласили да су у претходном периоду постигнути изванредни финансијски резултати, те да је важно да се одржи макроекономска и финансијска стабилност и да се подстакне одржив раст привреде, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Руф је истакао да је у протекла два дана имао конструктивне разговоре са министром финансија Синишом Малим, те да су постигнути конкретни договори који ће бити имплементирани у нови програм.

Наглашено је да је реформа Пореске управе један од приоритета Владе Републике Србије која ће осигурати бољу сарадњу са привредом.

Он је додао да су надлежна министарства посвећена спровођењу реформи плата у јавном сектору и да је важно да се реформа спроведе у најбржем року.

Руф је нагласио и да ММФ препоручује да се фискални простор у буџету искористи за јавне инвестиције, али да је могуће и смањити пореска оптерећења привреде, те да ће се то детаљније размотрити у септембру, при следећој посети делегације те финансијске институције.

Он је истакао и да је велики успех за Србију ниска стопа инфлације, која у априлу износи 1,1 одсто.

Састанку у згради Владе Републике Србије присуствовао је и министар финансија Синиша Мали и представници Министарства државне управе и локалне самоуправе.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести