Бродоградилиште "Бегеј" продато за 46 милиона динара

БЕОГРАД: Процедура око продаје зрењанинског бродоградилишта Бегеј у стечају коначно је у завршној фази и ових дана се очекује потписивање уговора и улазак купца у посед, пише портал Зрењанински.
brodogradiliste begej Youtube
Фото: Youtube Printscreen

Према писању овог портал, купац је београдска фирма “ Rubikon Shipping Company”, која је бродоградилиште купила за 46 милиона динара, а коју је прихватио Одбор поверилаца “Бегеја”.
„Следи потписивање уговора, које мора да се обави у року од три дана од достављања одлуке Одбора поверилаца купцу, а потом ће се обавити примопредаја”, каже стечајна управница зрењанинског бродоградилишта Бегеј Јелица Вуколић.

Предмет продаје биле су некретнине у Зрењанину, површине 83.000 квадратних метара, и некретнине код Стајићева, на површини од преко милион квадрата, као и део покретне имовине, пише Зрењанински. 
Како наводе, Rubikon Shipping Company неће постати власник земљишта на којем се налазе објекти већ само његов корисник. Залихе стечајног дужника су у ранијем периоду распродате, а део опреме се налази под судским спором и није могуће њено коришћење. 
Из тих разлога, нови власник бродоградилишта Бегеј у стечају, како је раније најавио, најпре ће инвестирати средства како би се омогућило потпуно коришћење капацитета у складу са наменом. 

Планирано је да буде запослено 75 радника, а у наредној фази још 75, у року од годину дана, најавили су нови власници бродоградилишта у једном од ранијих саопштења.
Како се наводи у тексту, реч је о регионалном лидеру у речном транспорту који је специјализован за безбедни и поуздани превоз хемикалија и нафтних деривата. 
У плану је да управо бродоградилиште Бегеj буде локација на којој ће се спроводити процес реконструкције и модернизације флоте којом располаже “Rubikon Shipping Company. 

Ова фирма основана је 2007. године у Београду и управља флотом од 14 пловила која су капацитета 25.990 тона, а послује у бројним европским државама - од Украјине, Румуније, Бугарске, Хрватске и Србије, преко Аустрије и Немачке, до Холандије и Белгије, пише овај портал. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести