Чешка „Бохемија” отвара више од 200 радних места у Белој Цркви

Чешка компанија „ИМГ Бохемија”, која се бави производњом пластичних компонената за аутомобилску индустрију, уложиће између десет и 14 милиона евра и запослити више од 200 људи у Белој Цркви.
Bela Crkva Foto: Dnevnik.rs
Фото: Bela crkva, foto: Dnevnik

Представници чешке компаније „ИМГ Бохемија” ових дана су постигли договор о условима за нову чешку гринфилд инвестицију у општини Бела Црква, преноси РТВ Панчево.

Након недавног потписивања уговора о инвестиционом пројекту фирме „Спел Мануфацтуринг” с.р.о., то је долазак другог чешког инвеститора у новоизграђеној Индустријској зони града Бела Црква, где, иначе, живи велики број припадника чешке националне мањине.

Током састанка представника „ИМГ Бохемиа” с.р.о. са челницима општине Бела Црква, чешка фирма је договорила план улагања десет до 14 милиона евра. Њиме је обухваћена изградња производног погона на земљишту површине два хектара и фазно запошљавање 200 радника.

Чешки инвеститор планира и обуку будућих српских радника у матичној фабрици у Чешкој.

Две нове гринфилд инвестиције чешких фирми пружају јединствену могућност за више од 270 нових радних места за становнике општине Бела Црква, што ће значајно допринети бољим животним условима и животном стандарду у неразвијеном Јужнобанатском округу.

По писању медија, „чешки председник Милош Земан изразио је подршку изградњи погона компаније ’ИМГ Бохемиа0 с.р.о. током личног сусрета с председником Александром Вучићем приликом званичне посете Србији у септембру 2019. године”.

Амбасада Републике Чешке у Београду је активно учествовала у том инвестиционом пројекту и де факто била иницијатор идеје да чешка инвестиција буде реализована управо у Индустријској зони „Бела Црква”.

Амбасадор Томаш Кухта о тој успешној аквизицији наводи да представља одличан пример конкретног доприноса амбасаде Републике Чешке у Београду бољем животу Чеха у српском пограничном подручју, што је један од циљева стратегије чешке дипломатске мисије у Србији, у оквиру које су такође реализовани пројекти развојне сарадње, као и веома интензивна партнерска сарадња.

Е. Д.

 

Глоса

Компанија  оја се бави производњом пластичних компонената за аутомобилску индустрију, уложиће између десет и 14 милиона евра

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести