"Етихад" купује "Монтенегро ерлајнс" и сели га у Београд?

Авио-компанија Етихад ервејз из Абу Дабија намерава да купи црногорског националног авиопревозника Монтенегро ерјалнс и да његово седиште премести у Београд,

јављају црногорски медији.
Представници те компаније недавно су се састали са челницима Владе Црне Горе са којима су разговарали о могућој куповини Монтенегро ерлајнса. Том приликом је усмено представљен један од планова "Етихада" којим би седиште Монтенегро ерлајнса било пресељено из Подгорице у Београд, док би број радника био драстично смањен са 450 на 120 запослених, пишу Дневне новине.

Током разговора, представници "Етихада" су нагласили и да постоји могућност да се један авион "ембраер" из Подгорице пребаци у Италију, док би други био враћен по истеку уговора о изнајмљивању.

Радио телевизија Србије преноси да то није први пут да се "Етихад" интересује за Монтенегро ерлајнс и да је та позната авио-компанија из Уједињених Арапских Емирата и раније је показала интересовање за црногорског авиопревозника, али да договор није постигнут, јер су захтевали и улазак у власничку структуру Аеродрома Црне Горе.
Сличну ствар "Етихад" је пре две године урадио у Србији када је преузео 49 одсто акција тадашњег "ЈАТ ервејса", док је држава Србија остала власник 51 одсто акција, наводи РТС.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести