Гугл постао члан Иницијативе “Дигитална Србија”

БЕОГРАД: Компанија Гугл (Гоогле) нови је члан организације Иницијатива "Дигитална Србија“ која сада већ окупља 28 организација и компанија из најразличитијих привредних сектора око идеје о трансформацији Србије у дигитално друштво.
1
Фото: Youtube Printscreen

Гугл ће, као једна од већих технолошких компанија на планети, у рад Иницијативе уложити своје међународно искуство у подршци развоју дигиталних економија, наводи се у саопштењу Иницијативе.

Директор Гугла Адриатикс, Јошко Мрнџе, сматра да Иницијатива и Гугл деле исти циљ подршке дигитализацији српске економије, и поручује да ће наставити да подржава активности Иницијативе кроз присуство у региону.

Председник УО "Дигитална Србија“, Бранко Милутиновић, каже да је учлањење Гугла у ову организацију наредни корак у подршци, коју је, како додаје, светски гигант већ пружио нашем дигиталном екосистему.

Генерални директор Иницијативе "Дигитална Србија“, Небојша Ðурђевић, поручује да је овим проширењем чланства визија о Србији као дигитално трансформисаном друштву за корак ближа реалности.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести