Имлек наставља са откупом млека и снабдевањем тржишта

Компанија Имлек претрпела је велику штету услед пожара који је захватио највећи производни погон те компаније у Падинској Скели.
imlek
Фото: Promo

„Захваљујући брзој реакцији и уз поштовање свих процедура за ванредне ситуације, нико није повређен. Нажалост, ватра је у великом обиму захватила виталне делове постројења због чега ће оно до даљњег бити ван функције, кажу у Имлеку.

У циљу очувања сировинске базе Имлека и спречавања последица прекида у откупу млека на територији Републике Србије, компанија Имлек наставиће да откупљује све количине млека од својих добављача. Такође, са циљем да се настави са редовним снабдевањем тржишта млеком и млечним производима, преузете количине млека преусмерене су на даљу прераду у остале погоне компаније у земљи и региону. Све млекаре у које се дистрибуира сирово млеко поседују највише стандарде производње, тако да ће до потрошача и даље долазити само производи врхунског квалитета.

Преусмерењем производње Имлек је успео да одржи стабилан откуп млека, али услед различитости производних машина, у неком периоду поједини Имлекови производи биће у другачијој амбалажи од уобичајене. Такође, може доћи до краткотрајних прекида у снабдевању тржишта појединим производима. Компанија ће у најкраћем могућем року пронаћи начин да стабилизује снабдевање тржишта, саопштено је из Имлека.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести