ИТ компанија Намикс повећала број запослених у СРБ за 45 одсто

БЕОГРАД: Канцеларија швајцарске ИТ компаније Намикс у Србији остварила је прошле године највећи профит од оснивања 1995. године у износу од 58 милиона евра, повећала број запослених у нашој земљи за 45 процената и најавила даље ширење.
internet kompjuteri
Фото: Tanjug (AP Photo/Caleb Jones, File)

Приликом годишње анализе пословања, Јан Келер, директор ове софтверске агенције у Србији, истакао је да велике заслуге за добре пословне резултате има развој канцеларије у Београду.

"Све већи допринос српских софтверских стручњака у раду на међународним пројектима и проширење пословања на немачком тржишту утицали су на профит који је у 2017. години премашио 58 милиона евра", рекао је Келер, наводи се у саопштењу компаније. 

"Признање за најуспешније примењену дигиталну трансформацију Сњиш Дигитал Трансформатион Ањард које је, као члановима међународног тима, припало и српским софтверским експертима, јасно указује колико је београдска канцеларија важна за Намикс и колико је рад инжењера из Србије цењен у свету", истакао је он.

Додао је да је Београд центар образованих и обучених софтверских професионалаца и најавио за наредни период наставак имплементације стратегије запошљавања у Србији.

"План нам је да наша канцеларија, у наредном периоду, запошљава 100 софтверских стручњака и дизајнера. Током ове године фокусираћемо се на проширење постојећег Фронтенд тима и оснивање одсека за експиријенс дизајн”.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести