КарГо најавио мрежу пуњача за електричне аутомобиле у БГД

БЕОГРАД: Директор компаније КарГо Технолоџиз, Вук Губеринић, најавио је сарадњу са румунском софтверском компанијом на развоју шире мреже електричних пуњача прво у Београду, а затим и широм Србије.
CarGo
Фото: Ilustracija/appcargo.net

"На овај начин не само да ћемо радити на смањиењу емисије штетних материја, већ верујемо да ћемо подстаћи и раст туризма. Све више Европљана користи електричне аутомобиле а Србију заобилазе када виде да на мапи овде немају где да напуне своја кола“, рекао је Губеринић.

Како се наводи у саопштењу КарГо-а, Губеринић се састао са директором румунске компаније СејфФлит (SafeFleet), која је лидер у производњи електро пуњача на тржишту Југоисточне Европе, а поред тога је креирала и софтверску технологију за савремено управљање пуњачима.

"Ови електрични пуњачи су ефикасни а приступачни. Имају најсавременију технологију и представљају решење из Европске уније. Електро пуњачи на јавним и приватним паркиралиштима су неопходна инфраструктура. Уколико се наши амбициозни планови остваре, то ће додатно подстаћи грађане да набаве електричне аутомобиле, а то ће бити озбиљан корак ка изградњи здравије Србије“, рекао је Губеринић након састанка.

Према његовим речима, румунска фирма је изразила жељу да започне озбиљну сарадњу са КарГо-ом након што су чули за највећу електро флоту у Србији.

"Примера ради, недавно је Румунија забележила највећи раст у сегменту електричних аутомобила међу ЕУ чланицама. Томе су допринеле овакве иницијативе, али и њихово министарство екологије које подржава постављање 20 хиљада станица за електрично пуњење“, казао је Губеринић.

Додао је да је поносан што је КарГо пропознатљив као бренд који модернизује тржиште и мења индустрије на боље.

СејфФлит је иновативан телематички софтвер у области директне комуникације од "машине до машине“ (М2М), који користе компаније у Италији, Пољској, Мађарској и другим земљама ЕУ. Поред електричних пуњача, СејфФлит већ више од 20 година својим клијентима нуди различита решења, попут ГПС надзора возног парка, аутоматског плаћања друмарине и мобилног плаћања паркирања.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести