Кекић: ПШ остаје сигурна и стабилна државна банка

НОВИ САД: Банка Поштанска штедионица представила се данас на штанду Привредне коморе Војводине на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, а председник Извршног одбора банке Бојан Кекић поручује да ће Поштанска штедионица, као и до сада, остати сигурна и стабилна државна банка. 
1
Фото: Tanjug

Кекић је рекао да је Банка Поштанска штедионица препознатљива под слоганом "Најдуже се знамо". 

"То није случајно јер банка постоји као државна банка која је 100 одсто у власништву Владе Србије", рекао је Кекић. 

Новина је, истиче, да су последњих неколико година Банку Поштанска штедионица препознале пре свега државне, друштвено одговорне институције, те да је банка у 2018. ушла са чистим билансима и оствареном добити. 

"Остаћемо сигурна и стабилна домаћа државна банка. Једна смо међу ретким банкама која је исправила такозване ненаплативе кредите изнад 93 одсто. Новина у банци је да на сваком Сајму Банка Поштанска штедионица има мобилну банку", рекао је Кекић.

То, истиче, омогућава да сви посетиоци Сајма могу апсолутно да оставаре сва своја права која као клијенти банке имају у ма којој од 166 експозитура које постоје на територији Србије.

Подсетио је да је Банка Поштанска штедионица 2. априла презула Југобанку и Југ банку у Косовској Митровици, тако да банка послује и на Косову и Метохији са својих пет експозитура где је презуела 111 радника. 

"Први резултате које постижемона територији КиМ доносе нама право да кажемо да смо донели исправну, профитабилну и професионалну одлуку", каже Кекић. 

Са Гаранцијским фондом данас је на штанду ПКВ потписан анекс Споразума који пре свега обавезује свих 2.111 радника у Банци Поштанска штедионица да према клијентима поштују принцип поверења и поштовања. 

"На тај начин ће Банка Поштанска штедионица, као државна банка, и те како бити на услузи свим нашим грађанима", рекао је Кекић.

Он је захвалио и Дунав осигурању са којим неколико година изузетно добро сарађује Банка Поштанска штадионица, чија је мобилна банка управо на штанду те компаније.

Кекић је додао да је то нека врста симболике, јер државне институције треба да буду препознатљиве и повезане.

Захвалио је ПКВ која је омогућила Банци да заједно са Гаранцијским фондом Војводине данас буде присутна са Сајму.

"Са Гаранцијским фондом Банка сарађује већ трећу годину. Потписујемо уговоре за све могуће производе и све активности које Гаранцијски фонд ради", наводи Кекић.

Директор Гаранцијског фонда Војводине Ðорђе Раковић рекао је да је Гранцијски фонд прошле године потписао једна Споразум о сарадњи са Поштанском штедионицом који је успешно реализован. 

"Практично сада смо у ситуацији да комплетирамо целу нашу понуду потписивањем уговора који омогућава да клијетни дођу до повољних кредита за изградњу пољопривредних објеката", рекао је Раковић и најавио наставак сарадње са Баком Поштанска штедионица за коју каже да је забележила највећи раст у протекле две године.

Председник ПКВ Бошко Вучуревић изразио је задовољство што је данас Банка Поштанска штедионица гост на штанду ПКВ. 

Навео је да је ПКВ ј место окупљања привредника и место привредних збивања, те да Поштанска штедионица има своје место као члан те асоцијације. 

"Органзацијом овог скупа желимо ту нашу сарадњу да унапредимо и омогућимо Поштанској штедионици да као активни учесник у раду ПКВ дође до својих нових клијената и даљег побољшања свог пословања, јер самим тим ће радити на томе да се и наша привреда развија", каже Вучеревић.

На данашњем представљању Банке Поштанска штедионица на Сајму у Новом Саду премијерно је изведена и песма Банке.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести