Корејски Кјунгшин планира улагање у Смедеревску Паланку

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: Представници корејске компаније Кјунгшин који планирају да уложе 24 милиона евра у фабрику за аутомобилске батерије одржали су радни састанак са председницима општина Смедеревска Паланка и Велика плана и обишли индустријску зону Губереш, објављено је на сајту општине.
1

Како се наводи, тема разговора била је изградња фабрике за производњу електронских компоненти за аутомобилску индустрију која ће запослити 1.000 радника.

"Спремни смо да примимо инвеститоре који желе да запосле хиљаду радника", изјавио председник општине Смедеревска паланке Никола Вучен и додао да ће локална самоуправа обезбедити све услове да би инвеститори могли да започну са радовима.

Он је изразио задовољство што је корејски инвеститор од три локације у Србији изабрао Смедеревску паланку.

Председник општине Велика плана Игор Матковић нагласио је да ће изградња фабрике бити од великог значаја за обе општине и додао " да по завршетку реконструкције пута долазе и инвеститори".

Изградња фабрике створиће шансу за запошљавање становника обе општине, констатовано је.

Представник Развојне агенције Србије Предраг Деретић оценио је да регион ове две општине има "фантастичну логистичку позицију" и додао да ће индустријска зона са потребном инфраструктуром привући инвестиције.

Долазак компаније Кyунгсхин која планира да производи делове за батерије је добар сигнал за остале корејске инвеститоре, истакао је саветник за економске послове и инвестиције у Корејској агенције за промоцију трговине и инвестиција Михаило Павловић.

Заменица генералног директора компаније Њон Ји Хyе истакла је да из Смедеревске паланке носи стекла позитивне утиске и да се нада будућој сарадњи.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести