Коридори са Италијанима раскинули уговор о опреми за тунеле

БЕОГРАД: Предузеће "Коридори Србије" саопштило је данас да је раскинуло Уговор о набавци и уградњи опреме на тунелима "Прогон" и "Пржојна Падина", који се налазе на источном краку Коридора 10, аутопут Е80,са извођачем радова, италијанском компанијом "Елеф СпА".
Tunel kod Ljiga/TANJUG/ TANJA VALIC/ nr
Фото: TANJUG/ TANJA VALIČ

Наведени уговор је, како пише у саопштењу, потписан 10. октобра 2016. године, уговорени радови су изведени, тунели су отворени за саобраћај 16. септембра 2017, али током две године извођач није испунио своје уговорне обавезе које се односе на уклањање недостатака у гарантном року.

С обзиром на то да овакво неодговорно понашање извођача није допустиво, "Коридори Србије" су извођачу упутили Обавештење о раскиду уговора и покренули поступак наплате банкарске гаранције, достављене као средство обезбеђења за добро извршење посла у износу од 455.233,36 евра.

У саопштењу се наводи да су "Коридори Србије", у сарадњи са ЈП "Путеви Србије", предузели све потребне мере за несметано и безбедно одвијање саобраћаја кроз тунеле "Прогон" и "Пржојна Падина".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести