Љајић отворио први Омладинско-културни центар на Златибору

ЗЛАТИБОР: Потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је данас први Омладинско-културни центар на Златибору, а укупна вредност инвестиције је 227 милиона динара.
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić  na RTS-u Foto: RTS
Фото: РТС

То министарство је финансијски подржало пројекат са 45 милиона динара, а општина Чајетина и Туристичка организација Златибора су инвестирале преостали део средстава у износу од 182 милиона динара.

Омладинско-културни центар на Златибору има површину 1.925 квадратних метара у којем се налазе сцена за позоришне представе и биоскопске пројекције капацитета 300 места, галерија, библиотека, две конференцијске сале, једна са 50 и друга са 100 седећих места, медија центар, канцеларије за администрацију. 

"Ово је један од ретких пројеката за ових пет година које смо као министарство и влада финансирали, а да смо дали мање средстава него локалне самоуправе или локалне туристичке организације“, рекао је Љајић.Министар је истакао да је такав садржај недостајао читавом крају и да туристичка понуда Златибора постаје све разноврснија, што ће допринети даљем расту туристичког промета ове дестинације. 

"Златибор је модел туристичке дестинације коју желимо да развијамо у целој земљи, јер је овде решен проблем сезоналности, поготово са овим културним центром, јер нећемо имати празног хода током туристичке сезоне. Нема више туризма који има само сезонски карактер, ту нема резултата, ни успеха“, истакао је министар. Министар је указао да ће Златибор, са реализацијом планираних инвестиција у садржаје спортског туризма, постати најбол?е место у читавом региону за припреме спортиста.

"Златибор ће постати без икакве дилеме најбоље место у читавом региону за припреме спортиста, нарочито кад спортска сала коју је купила општина Чајетина буде реконструисана. Ми ћемо бити спремни да финансирамо и адаптацију и делове тих спортских садржаја око спортске сале, као и нове спортске садржаје за припреме фудбалера", објаснио је министар.

Он је истакао да је Златибор, у протеклих пет година, поред Сокобање, забележио највећи раст броја туриста од 94 одсто."Све нам то даје за право да кажемо да ови резултати нису случајни, а надам се да ће бити још и бољи у годинама које су пред нама", закључио је Љајић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести