Леонарди: Фијат инвестирао више од 1,4 милијарде евра у КГ

КРАГУЈЕВАЦ: Фијат је до сада инвеститирао више од 1,4 милијарде евра у фабрику у Крагујевцу, изјавио је данас директор фабрике ФЦА Србија у Крагујевцу Алесио Леонарди на међународној конференцији "Индустрија 4.0". 
1
Фото: Youtube Printscreen

"Направићемо Мапу пута за Србију коју ће представити Влади Србије", рекао је Леонарди додајући да Србија треба да буде више индсутријализована како би постигла виши ниво раста. 

ФЦА Србија је домаћин другог дана међународне конференције "Индустрија 4. 0", на којој ће међународни и домаћи експерти говорити о могућностима истраживања, развоја и примене модела Индустрије 4. 0, као и развоју иновативних производних индустрија у Србији. 

Он је истакао да је погон ФЦА у Крагујевцу један од најмодернијих у свету у оквиру Фијатове групације, с обзиром да се користе најсавременији инструменти производње. 

"Индустрја 4.0 све брже постаје реалност. У нашој фабрици у Крагујевцу почели смо да приступамо дигиталној производњи кроз развој напредних решења за виртуелну симулацију наспрам физичког окружења". 

Казао је да су укључена решења базирана "на анализи података, адитивној производњи, предиктивном одржавању и хоризонталној и вертикалној интеграцији". 

Према његовим речима, конкуренција и технолошки напредак захтевају капацитет да се управља великим процесима производње на ефикасан и поуздан начин, тражећи бржа решења и одговоре, стално учећи са отвореношћу за иновације. 

Фабрика ФЦА Србија у Крагујевцу поседује сребрни ниво светског стандарда у производњи и представља један од најновијих и најмодернијих производних погона у оквиру ФИАТ Крајслер групације широм света. 

Влада Србије и Фијат су 2008. потписали десетогодишњи уговор који је предвидео да италијански Фијат буде власник 67 процената фабрике аутомобила у Крагујевцу, а држава Србија преосталих 33 одсто. 

Фабрика је званично отворена у априлу 2012. године. 

У фабрици у Крагујевцу се од 4. јула 2012. ексклузивно производи модела 500Л. 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести