Мали: Спремни смо за додатну помоћ најугроженијим секторима

БЕОГРАД: У наредним данима биће формиране мање радне групе како би се у што краћем периоду донеле адекватне мере помоћи хотелијерима, туристичким агенцијама и превозницима путника у друмском саобраћају, саопштило је Министарство финансија.
sinisa mali
Фото: Tanjug/Dragan Kujundžić

Министар финансија Синиша Мали разговарао је данас у Привредној комори Србије са представницима Одбора Групације превозника путника у друмском саобраћају и групације Удружења за туризам.

На састанку су размотрени предлози секторске подршке гранама привреде које су највише погођеним пандемијом вируса Ковид-19, а договорено је да ће у наредним данима бити формиране мање радне групе како би се у што краћем периоду донеле адекватне мере.

Након што су представници погођених сектора изнели своје предлоге, министар финансија је истакао да је држава спремна да им помогне, као и да се озбиљно приступило новонасталој економској ситуацији и у рекордном року реаговало са економским мерама.

Циљ секторске подршке је, како је рекао, одржање ликвидности, што брже покретања привредне активности и очување радних места.

Састанку су присуствовали министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, као и представници Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфратсруктуре, Удружења хотелијера и ресторатера Србије (ХОРЕС) и Националне асоцијације туристичких агенција (YУТА) и Удружења туристичких водича.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести