Мали: У првих 100 дана усвојено више од 40 финансијских закона

БЕОГРАД: Рад Министарства финансија у првих 100 дана владе обележила је борба за очување радних места, спас српске економије и смањење негативних последица ковида 19, као и усвајање више од 40 закона, међу којима је најважнији Закон о фискализацији, изјавио је данас Тањугу министар финансија Синиша Мали.
mali
Фото: Танјуг/ Раде Прелић
"Веома интензивних 100 дана рада Министарства финансија. Настављамо током ове године још јаче, биће нови аранжман са ММФ-ом, за неколико дана идемо и са новим пакетом мера за подршку нашој привреди. Тако се боримо за свако радно место, али се истовремено боримо и за долазак страних инвеститора и за изградњу аутопутева", рекао је Мали.
 
Додаје да је првих 100 дана у том министарству обележило и усвајање више од 40 закона, а као најважнији, министар Мали навео је Закон о фискализацији за који је казао да би требало додатно да допринесе смањењу сиве економије.
 
Првих 100 дана рада Министарства финансија обележио је и један ребаланс буџета, али и усвајање буџета за 2021. годину којим је предвиђено повећање плата, пензија и минималне цене рада, каже Мали.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести