Мали: Већ следеће године смањење пореза на зараде на 61 одсто

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали најавио је данас да ће држава наставити постепено да смањује пореско оптерећење зарада на терет послодаваца, тако да ће, после овогодишњег смањења са 63 на 62 одсто, већ следеће године износити 61 одсто.
sinisa mali
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

То ће послодавцима омогућити да уштеђени новац улажу у нове инвестиције и ново запошљавање, рекао је Мали новинарима након обилска филијале Пореске управе на Чукарици, где је разговарао са запосленима и након посете фирми "Србоауто".

Навео је да је реорганизација Пореске управе ове године завршена смањењем филијала са 179 на укупно 37, и нагласио да је важно да у свим тим филијалама запослени имају добре услове за рад и да се наставља реорганизација Пореске управе.

"Обићи ћу свих 37 филијала у наредних неколико месеци. Желим да разговарам са свим запосленима, да видимо шта још можемо да допринесемо, шта добро да урадимо како би ти људи радили у што бољим условима и како би и њихови резултати бли још бољи", рекао је Мали који је обишао и Управу за трезор.

Мали је рекао да је данас разговарао и са бројним грађана Чукарице и навео да се у последњих неколико година много урадило на Чукарици.

"Док сам био градоначелник Београда неке ствари смо покренули, имамо и нове амбуланте, планирамо и нове вртиће, радићемо кроз национални инвестициони програм и канализациону и водоводну мрежу, средићемо и решићемо клизиште у Умцу, а најважније ствар за Чукарицу је Макишко поље и развој метроа који нас очекује", навео је Мали.

То ће, додаје, у потпуности променити овај део града и перспективу Чукарице и допринети и развоју и квалитету живота грађана.

Након обиласка филијала Пореске управе, Мали је у Остружници посетио фирму "Србоауто", породичну компанију.

"То је прави пример домаће породичне компаније које су носилац развоја наше економије", рекао је Мали и навео да је са власником те фирме разговарао о начинима на који држава може да помогне.

Поручио је да је обавеза државе да услове пословања за фиме учини што бољим.

"Кроз субвенције даћемо вам могућност да још већи залет ухватите и направите још већи успех", поручио је Мали власнику фирме "Србоауто" Предрагу Томићу.

Томић каже да његова фирма постоји 25 година, те да је дошла на ниво да сарађује са највећим светским компанијама и ради за све највеће државне компаније, јавна предузећа, као и Војску Србије и МУП.

"Усавршаваћемо наш рад и уз подршку људи из Републике и са локалног нивоа, која се сада види и искрена је, надам се да ћемо успету на том путу", рекао је Томић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести