Матијевић купио београдски хотел Славија Лукс

Српски бизнисмен Петар Матијевић нови је власник хотела “Славија лукс” у центру Београда.
1
Фото: Dnevnik.rs

Матијевић је био једини понуђач на јучерашњој аукцији и објекат од 7.000 квадрата пазарио је према почетној цени од 6,5 милиона евра односно 930 евра по квадратном метру.

То ће бити шести хотел у власништву краља меса. Српски бизнисмен поседује још хотеле у Новом Саду и Зрењанину. Иако је недавно изјавио да неће учествовати у надметању, за медије је открио да су га на овај потез наговорила деца.

Да подсетимо, Матијевић је у децембру 2016.године постао нови власник зграде Југоекспорта, која ускоро након реконструкције  постаје хотел “Београд центар".

Матијевић је био једини понуђач  и објекат од 7.000 квадрата пазарио је према почетној цени од 6,5 милиона евра односно 930 евра по квадратном метру.

Славија Гарни хотел, познат по називу Славија Луџ, налази се у центру Београда и део је Хотела Славија који су 1988. године ушле са иностраним партнером у заједнички посао организовања игара на срећу. Сарадња са аустријском фирмом Фил Шар прекинута је 2007.године када је та фирма изгубила дозволу за рад казина. Иначе, власник аустријске фирме, био је црногорски држављанин Бранислав Шарановић, који је убијен у Београду 2009. године. 

Лицитацију   је, да подсетимо,  заказао јавни извршитељ Марко Вукићевић, реализујући одлуку арбитраже између фирми Славија хотели и Фил-Шар, насталу након спора из заједничког посла организовања игара на срећу.

Е.Дн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести