Мићовић: Редовно снабдевање, горива има довољно, цене падају

БЕОГРАД: Генерални секретар Удружења нафтних компанија Томислав Мићовић изјавио је данас да се снабдевање горивом у Србији одвија редовно, без икаквих поремећаја.
benzinska_pumpa/F. Bakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић

"Горива има сасвим довољно. Залихе које су компаније створиле у овом тренутку су довољно велике да обезбеде дугорочно стабилно снабдевање", рекао је Мићовић за Танјуг.

Он је додао да нема проблема ни са увозом сирове нафте и нафтних деривата без обзира на измене прописа које се односе на прелазак граница.

"Србија нема довољно нафте да обезбеди све своје потребе и у великој мери зависи од увоза. Оно што је важно у овом тренутку је да се зна да увоз сирове нафте и увоз деривата функционишу сасвим нормално. Прописи су уређени тако да ни на који начин не угрожавају нормално снабдевање дериватима, односно сировом нафтом из увоза", рекао је Мићовић.

Он је напоменуо да цене горива још увек падају, наводећи да је цена нафте на историјски ниском нивоу.

"Свакако се може очекивати да ће исти тренд имати и цене горива на бензинским станицама", рекао је Мићовић.

У складу са одлуком о ограниченом кретању људи биће затворене и бензинске станице, само ће, каже, поједине дежурати искључиво ради потреба оних служби које раде у том периоду, али то ће бити ограничен број.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести