Михајловић: Најважније да Коридор 10 урадимо безбедно

ЧОРТАНОВЦИ:  Потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић изјавила је данас да је најважније да се Коридор 10 у Грделичкој клисури уради безбедно и квалитетно.
koridor, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Михајловић је одговарајући на питање новинара шта мисли о измештању брда на косина 2 код Предејана и да ли ће то бити готово до краја године, рекла да верује да ће тај посао и изградња аутопута бити завршени до краја 2018.

"Најважније је да се Коридор 10 заврши безбедно и квалитетно и о томе ја стално говорим. Коридори Србије су добили пројекат санације, прихватили га и раде санацију и то је за мене и за све нас најважније. Верујем да ће бити готово до краја године", додала је Михајловић.

„Не одустајемо од националне грађевинске компаније“
Михајловић је изјавила се није одустало од идеје да се формира јака национална грађевинска компанија, која би могла да буде носилац великих инфраструктурних пројеката.

"Не одустајемо од тога, мислим да је то врло важно за Србију, не одустајем зато што имамо велики број нових пројеката испред нас. Велика штета би била да не оснажимо домаћу грађевинску индустрију, ми је смо делом оснажили, али не довољно, да може да се уједини и буде носилац свих тих великих пројеката", рекла је Михајловић новинарима.

Она је рекла да смо некада имали тако јако компаније у грађевинском сектору, али да се много тога издешавало у претходних 20 и више година.

"Разговарамо о формирању националне грађевинске компаније и надам се да ћемо имати да понудимо одређена решења, јер прицамо о милијардама евра улагања", додала је Михајловић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести