Михајловић: Петља Батајница готова до краја 2019.

БЕОГРАД: Петља Батајница, која је део обилазнице око Београда, биће потпутно завшена до краја године и грађани Батајнице ће добити везу са аутопутем и старим новосадским путем, најавила је данас потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug

"Имамо довољно новца да завршимо не само пројектно-техничку документацију, која ће бити готова до средине лета, већ и да завршим петљу", рекла је Михајловић новинарима током обиласка батајничке петље, са председником општине Земун Дејаном Матићем, директорима Кодирора Србије и Путева Србије Зораном Бабићем и Зораном Дробњаком.
Рекла је да је прошле године постигнут договор о завршетку петље и да је то унето у планове за ову годину Путева Србије, као и да су код Коридора Србије направљене уштеде из кредита Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).
Према њеним речима, јавни позив за израду документације ће расписати Путеви Србије, која кошта око 10 милиона динара, након чега ће Коридори Србије, као инвеститор,објавити позив за избор извођача радова.
"Очекујемо да би до краја године, вероватно до новембра, могли да имамо изабраног извођача и онда до краја следеће године да имамо завршен излазак за насеље Батајница, ка и из - Београда, Новог Сада и Земун Поља, на аутопут. То није важно само због грађана Батајнице већ зато што имамо пуно заинтресованиих за индустријску и привредну зону", нагласила је Михајловић.
Казала је да је било кашњења од неколико месеци због проблема које су Путеви Србије имали са експропријацијом, која није била једноставна у једном делу.
Председник општине Земун Дејан Матић је рекао да ће касније бити одржан састанак у тој општини како би се договорили о детаљима за почетак радова на завршетку обилазнице и прикључења Батајнице на петљу и на стари новосадски пут.
"Овим пројектом много добијамо и општина Земун и Република - бољу повезаности и бржи излазак грађана из насеља и да се максимално искористи потенцијал који се нуди уз обиланицу и овај део аутопута, како би довели инвеститоре", казао је Матић.
Навео је да све може да буде готово до краја следеће године.
Матић је казао да је то обећање грађанима Батајнице и замолио их за још мало стрпљења, као и да ће добити модерну саобраћајницу којом се решава великим инфраструктурни проблем.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести