Михајловић: Повећање цене путарина није у плану

БЕОГРАД: Повећање цене путарине није у плану и о тој теми није било речи, изјавила је данас министарка саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Zorana Mihajlović rts.rs/printskrin
Фото: rts.rs/printskrin

"Одлуку о путарини доноси Влада Републике Србије, министарство финансија, ресорно министарство. Нисмо још добили чак ни званичан предлог. Постоје различите жеље (ЈКП) ''Путева Србије'' у том смислу. Видећемо. Апсолутно није била тема да до краја ове године причамо о висини путарине или да је повећавамо", нагласила је Михајловићева гостујући на РТС-у.

Она је казала да ће почетком следеће године кренути са радом на реформисању путева Србије и да ће једна од тема бити коришћење регионалних путева, истакавши опет да измене у ценама путарина нису у плану.

Када је реч о плаћању путарина на магистралним путевима, било је, како је казала, доста притужби самих грађана који користе регионалне путеве.

"Није Србија само аутопут већ и регионални путеви. Ти тешки камиони који избегавају аутопут и неће да плаћају путарину на аутопуту већ иду на регионалне, оштећују те путеве. Било је доста говора о томе, али одлуку још нисмо донели. Ми пре свега хоћемо да видимо анализу", рекла је Михајловић.

Она је нагласила да највећи број камиона који користе регионалне путеве представља домаће превознике, али истакла да ће било какву одлуку у вези са тим донети влада.

Михајловић: Градимо изнова ауто-пут од Уба до Лајковца

БЕОГРАД:  Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфаструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да се интензивно ради на поправљању штете и поновној изградњи дела ауто-пута од Уба до Лајковца, а нада се да ће до краја године у саобраћај бити пуштена 103 километра ауто-пута на Коридору 11.

"Чувена деоница из њиве у њиву, на коју је потрошен огроман новац у износу од 100 милиона долара, прављена је од блата и глине и, нажалост, тај пут морамо да градимо испочетка у дужини од 2,5 километра", рекла је Михајловићева за РТС.

Она је истакла да ће кривична пријава бити проширена на све оне који су одобравали да се користи лош материјал, па данас имамо оштећен пут који није у функцији.

"Ко је крив одлучиће Тужилаштво за организовани криминал и одговорни ће то објашњавати полицији и тужилаштву, а не мени. Инжењери и фирме ангажоване на овој деоници раде даноноћно да, не само поправе, већ поново изграде пут, пошто са сваким копањем наилазе на блато и глину. Неко је одобрио да се лоши материјали уграде, али тиме нека се бави тужилаштво, наше је да учинимо да пут буде оперативан“, изјавила је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести