Михајловићева: Расписан јавни позив за градњу 378 станова

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, изјавила је данас да је расписан тендер за избор извођача радова који ће градити 378 станова за припаднике снага безбедности у Нишу и Врању.
stanovi izgradnja
Фото: Tanjug (video)

"Припремљено је све да почне градња станова, од израде пројектно-техничке документације, прибављања земљишта, до обезбеђивања новца за градњу и расписивања тендера. Првих 378 станова градиће се у Врању и Нишу, који су први припремили све што је потребно, и то ће бити модел по којем ће се радити и у осталим градовима", рекла је Михајловићева.

Она је прецизирала да ће 190 станова бити изграђено у Врању, а 188 у Нишу и додала да се почетак радова очекује одмах по спровођењу јавне набавке за извођача радова.

Влада Србије усвојила је на јучерањашој седници закључак да се на разделу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обезбеде 1,4 милијарде динара за изградњу станова за припаднике снага безбедности у Врању и Нишу, у складу са Законом о посебним условима за реализацију пројеката изградње станова за припаднике снага безбедности, наводи се у саопштењу из Кабинета потпредседнице Владе.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести