Милићевић: Туризам у АП Војводини у континуитету бележи раст

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић уручио је данас, заједно са председником Привредне коморе Војводине Бошком Вучуревићем, награду Привредне коморе Војводине - „Капија успеха“ - најбољима у угоститељско-туристичкој делатности у Војводини, у 2018. години.
Laureati nagrade „Kapija uspeha“ Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Лауреати награде „Капија успеха“ Фото: Покрајинска влада

Милићевић је овом приликом нагласио да је туризам и угоститељство - најбрже растућа привредна грана у Србији и АП Војводини, у којој има још простора за развој и достизање још бољих резултата.

Како је навео, у тој области је прошле године забележен раст од 11,2 одсто на нивоу државе, а у АП Војводини око 8,5 одсто.

„Тренд раста у области туризма и угоститељства остварује се у континуитету годинама уназад. У прилог томе говоре и подаци да је у протекле четири године број ноћења домаћих и страних туриста већи за око 30 одсто у 2018. години, у односу на 2015. У истом периоду забележен је још бржи раст прихода са 900 милиона на преко 1,3 милијарде евра, колико је српски туризам приходовао у 2018.“, казао је потпредседник Милићевић.

Он је додао да је Покрајинска влада препознала значај улагања у ову област, те да се поред подстицајних мера кренуло и са директним улагањима.

„Од половине децембра 2018. године, почела је реализација велике инвестиције - Аква велнес и спа центара на Палићу, који са милијарду динара заједнички финансирају Република Србија, Покрајинска влада и Град Суботица“, казао је потпредседник Милићевић и додао да ће то улагање сигурно допринети подизању квалитета услуга у области туризма и угоститељства у Војводини.

Награду „Капија успеха“ Привредна комора Војводине доделила је 27. пут за редом, онима који постижу набоље резултате у области туризма и угоститељства. Према речима председника ПКВ Бошка Вучуревића, награда се додељују у различитим категоријама, као што су смештајни капацитети, ресторанске услуге, винарије, чарде, туристичке агенције. Вучуревић је навео да је одлука о добитнику била тешка, што показује да се туризам убрзано развија.

Награде су уручене у хотелу „Шератон“, који је један од вогодишњих лауреата награде „Капија успеха“

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести