Адидасу пале акције

БЕРЛИН: Немачки произвођач спортске опреме Адидас известио је о разочаравајућим продајним резултатима у другом кварталу, али је потврдио да очекује опоравак у другом полугодишту, након што је заустављен пад продаје у Европи.
s
Фото: EPA-EFE/WU HONG

Акције Адидаса, које су се последњих недеља опоравиле у нади да ће компанија можда побољшати своје прогнозе, пале су за више од један одсто, преноси агенција Ројтерс.

Приходи компаније од продаје порасли су у другом кварталу за четири одсто на 5,51 милијарду евра, што је нешто ниже у односу на просечна предвиђања аналитичара од 5,54 милијарде евра.

"Суочићемо се са убрзањем продаје у трећем и четвртом кварталу. Дакле, врло смо задовољни резултатима", поручио је директор компаније Каспер Рорстед за ЦНБЦ.

У Адидасу су уверени да ће продаја порасти у другом полугодишту, због чега су потврдили прогнозу повећања прихода за 2019. годину између пет и осам процената, и нето добит од између 1,88 и 1,95 милијарди евра.

Такође, продаја бренда "Рибок", који је у власништву Адидаса, порасла је за три одсто, посебно у Северној Америци, где је тај бренд регистровао раст од десет одсто.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести