Агрокор: Склопљена нагодба, руским банкама више од 46%

ЗАГРЕБ: Привремено веће поверилаца Агрокора, које се састоји од представника Сбербанке, Загребачке банке, „Knighthead Capital Investment –а“, два представника добављача, али и придружених чланова, односно ВТБ банке, договорили су се око нагодбе у Агрокору, сазнаје Вечерњи лист.
agrokor
Фото: Tanjug (HINA arhiva)

Нагодбом је договорена расподела власничких удела у новом Агрокору, на начин да ће две руске банке Сбербанк и ВТБ банка добити нешто мало преко 46 посто власништва у концерну, власницима обвезница ће припасти удео од 25 посто, домаћим добављачима би требало да буде дато и до осам посто удела, а домаћим банкама најмање 10 посто удела.

Како наводи Вечерњи, остаје отворено питање права власника обвезница јер су им потраживања оспорена. Адрис Група не намерава да повуче оспоравање, па ће власници обвезница морати парницом да доказују своја права.

Према информацијама тог листа, Аграм Инвест који је оспорио хипотеке без којих нема нагодбе одлучио је да се прикључи договору. Наводно су се договорили да ће повући оспоравања, а исплатиће их нови власници Агрокора.  

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести