Амазон ушао у Хрватску, почео сарадњу с поштом?

ЗАГРЕБ: Највећи светски онлајн трговац, Амазон, почео је ових дана и званичну сарадњу са Хрватском поштом на достави пакета за хрватско тржиште, а потенцијално и околних земаља.
e
Фото: Pixabay.com

Први Амазонови пакети су пре неколико дана почели да пристижу у нови велики дистрибутивни центар Хрватске поште у Великој Горици.

Амазон је средином овог месеца почео ексклузивну сарадњу с Хрватском поштом на достави пакета за хрватско тржиште, с перспективом покривања и тржишта суседних земаља, пре свега Србије, Босне и Херцеговине, као и Црне Горе, пише портал Пословни.хр.

О сарадњи се још увек званично не оглашавају ни из Хрватске поште ни из Амазона, али се прве пошиљке из Велике Горице већ испоручују наручиоцима.

"Не можемо да откривамо имена наших пословних партнера, али да, Хрватска пошта је партнер великим веб трговцима однедавно и очекује се значајан раст количине пошиљки", рекли су за Индекс из Хрватске поште.

Индекс подсећа на недавно "неодређено саопштење" те компаније у којем је речено да је Хрватска пошта "од ове јесени постала партнер неким већим глобалним веб трговцима", при чему је један од предуслова за сарадњу била изградња новог дистрибутивног центра у Великој Горици и стратешка позиција новог сортирног центра.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести