AmCham: Упркос пандемији умерени оптимисти о развоју

БЕОГРАД: Упркос уласку у другу годину пандемије, чланице Америчке привредне коморе (AmCham) у Србији су умерени оптимисти око даљег развоја пословања, речено је на данашњој генералној скупштини ове асоцијације.

Комора као најважније предуслове за раст у овој години истиче одлучнији напредак у институционалним реформама и то даљем унапређењу владавине права, затим ефикасности правосуђа и борби против корупције, саопштила је AmCham.

Осим у овим захтевним реформама, AmCham види простор за унапређење ефикасности јавне администрације кроз омогућавање електронског комуницирања са свим органима, оптимизацији процедура, њиховој дигитализацији, као и побољшању пореских, царинских и процедура из области девизног пословања и здравства.

"Сузбијање нелегалне трговине на интернету, унапређење еколошких закона и радно-правног законодавства свакако остају високо на листи приоритетних реформи за бољи привредни амбијент", наводи се у саопштењу.

Управни одбор ове асоцијације је награде ХЕРО за ову годину доделио лекарима - докторки Војислави Нешковић, ванредном професору на Војномедицинској академији у Београду и анестезиологу у Војномедицинском центру Карабурма и доктору Стеви Станишићу, инфектологу и анестезиологу у Универзитетском клиничком центру у Нишу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести