Антић: Енергетски систем припремљен и стабилан за ову зиму

БЕОГРАД: Енергетски систем Србије је за ову зиму потпуно припремљен и стабилан, имамо довољно гаса и осталих енергената, а око 60 топлана широм Србије ради у режиму 24 сата дневно како би грађани у пријатној атмосфери провели празнике, изјавио је министар рударства и енергетике Александар Антић.
antich_eps_13
Фото: Танјуг (Видео)

Он је то рекао приликом обиласка радника ЈКП "Београдске електране" којима је захвалио што раде 24 сата дневно како би домови у Београду били топли.

"Пред нама је потпуно стабилан систем у свим енергетским компанијама. Добро смо се припремили за зиму, сви сегменти добро функционишу, од производње, преноса и дистрибуције електичне енергије, преко снабдевања гасом и осталим енергетнима до поузданог рада топлотних система широм Србије", рекао је Антић новинарима у ЈКП "Београдске електране", које је обишао у друштву председника Скупштине града Београд Николом Никодијевићем.

Према Антићевим речима, Србија има пуну сигурност снабдевања гасом, додајући да је складиште Банатски двор пуно и да у њему има више од 500 милиона метара кубних ускладиштеног гаса.Кад је реч о осталим енергетнима, додаје Антић, на депонијама Електропривреде Србије (ЕПС) има око 1,6 милиона тона угља.

"Једна потпуно сигурна енергетска ситуација која нам гарантује једну нормалну и мирну зиму. За све то смо имали велику подршку Владе Србије и председника Александра Вучића да се добро припремимо, због тога је ово једна од година за коју можемо да кажемо да смо најбоље припремљени за зимски период", подвукао је Антић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести