Антић: Србија значајно ближе изградњи гасовода 

БЕОГРАД: Министар рударства и енергетике Александар Антић оценио је данас да је Србија значајно ближе изградњи гасовода кроз земљу после Мишљења Енергетске заједнице у вези с пројектом Магистралног гасовода од границе с Бугарском до границе с Мађарском. 
gasovod
Фото: Dnevnik (arhiva)

"Чињеница да је Енергетска заједница у свом Мишљењу 'закључила да ће нови гасовод унапредити сигурност снабдевања кроз диверсификацију рута снабдевања', потврда је наше аргументације и очекујем убрзан наставак пројекта кроз обавезујућу расподелу капацитета и доношење инвестиционе одлуке. Ово Мишљење показатељ је да је пројекат добро постављен, у складу са Законом о енергетици Републике Србије као и са европским енергетским директивама", изјавио је министар Антић. 

Како се додаје у саопштењу из Министарства рударства и енегертике, одређени услови, а пре свега са становишта јачања конкуренције, упућени су Агенцији за енергетику Србије, која ће их, како се наводи, као независно регулаторно тело у складу са Законом узети у обзир у даљим корацима везаним за реализацију пројекта.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести